Kunstuitleen HA-15 Harlingen

Al vanaf € 5,50 per maand heeft u een kunstwerk in huis.

De expositie van Kunstuitleen HA-15 Harlingen is verhuisd!

De trouwe bezoeker was het wellicht al opgevallen: Kunstuitleen HA-15 heeft haar intrek genomen in Gebouw Nieuw Zuid aan de Irenestraat in Harlingen.

Passend bij de nieuwe huisvesting is het thema “verhuizing” gekozen voor de expositie. De deelnemende kunstenaars aan de expositie, schilder, beeldenmaker, keramist tot fotograaf, hebben waar mogelijk bij dit thema passend werk geleverd. Elk heeft wel een eigen interpretatie gegeven aan het thema, wat een kleurig en vooral boeiend geheel oplevert.

Er is dus alle reden om weer een bezoek te brengen aan de Kunstuitleen. U vindt er altijd iets van uw gading, zowel in Gebouw Nieuw Zuid als op www.kunstuitleenharlingen.nl. Gebouw Nieuw Zuid is open op werkdagen van 09.00u tot 17.00u.

 

Via Kunstuitleen HA-15 kunstzinnige kadootjes kopen !

Sinds 25 november 2017 verkoopt de Kunstuitleen HA-15 kleine kadootjes. De kadootjes zijn gemaakt door deelnemende kunstenaars. Al voor 11,50 euro koopt u bijvoorbeeld een boekenlegger van Karen Apon. Er is een aanbod van kaarten gemaakt door Madelief Buisman en Tanja van Abbema. Proceleinen lichtjes en schaaltjes voor worst en kaas zijn gemaakt door Maaike Buisman. Mini friese doorlopers altijd leuk te geven aan een schaatsliefhebber. U weet zeker dat u een uniek en kunstzinnig kadootje kunt geven!

De verkoop is op de openingstijden van de Kunstuitleen HA-15. In de Voorstraat 87 .

 

Atelierroute Harlingen 4 en 5 november.

Tijdens dit weekend openden 20 kunstenaars in Harlingen hun atelierdeuren voor het publiek. Tussen 11.00 en 17.00 uur kon het publiek een kijkje te nemen in de ateliers om het tentoongestelde werk te bekijken en te zien hoe de kunstenaars werken.

 In het sociëteitsgebouw van Zilt, De Hamer, aan de Rozengracht 6, was een overzichtstentoonstelling ingericht.

Achtkunstenaars stelden hun werk tentoon in gebouw Nieuw Zuid, Prinses Irenestraat 2.Tijdens de atelierroute waren daar ook films te zien van Jacob Roorda.

De atelierroute werd georganiseerd door de Kunstuitleen HA-15 in Harlingen en kunstenaarssociëteit Zilt uit Harlingen.

Voor de voorkant van het routekaartje klik hier    en voor de achterkant met de adressen van de kunstenaars klik hier

Prijsvraag Boekenlegger

Ter gelegenheid van de expositie ‘Water(verf)’ had Kunstuitleen HA-15 Harlingen weer een kadootje voor de bezoekers van de bibliotheek klaar liggen: Een boekenlegger met een prijsvraag: wie herkent de tien kunstenaars van wiens werk een detail op de boekenlegger is afgebeeld?

Tot 25 augustus kon ingezonden worden en kennelijk had de Kunstuitleen het de deelnemers niet gemakkelijk gemaakt: soms was het een abstract stukje, of een klein detail, goed verstopt in een groot werk. Het resultaat was slechts een klein aantal juiste inzendingen.

Uit de inzendingen is als winnares gekomen Berber Nicolai en de voorzitter van de Kunstuitleen, Jeannette Dikkers, kon haar de kadobon van € 50 overhandigen. Verwacht mag worden dat Berber een kunstzinnige keuze uit het assortiment van Kunstuitleen HA-15 Harlingen zal maken.

Voor de overige deelnemers is hier de juiste oplossing:

Fred Thoolen, Nelleke Allersma, Annette Bek, Tineke Montfort, Joke Lodewijks, Sjouke Altena, Astrid van Straaten, Peter Verzendaal, Jet Twijnstra en Maaike Buisman.

Van de expo ‘Water(verf)’ kan nog tot en met 23 september genoten worden. Vanaf 27 september laten de kunstenaars zien wat zij met het thema ‘Kleur(rijk)’ in hun mars hebben.

U bent van harte welkom om (weer) een kijkje te komen nemen op de 1e verdieping  van de bibliotheek van Harlingen. En buiten de openingstijden kunt u altijd terecht op onze website www.kunstuitleenharlingen.nl.

 

Kunstbon Kunstuitleen HA-15

Op zoek naar een origineel cadeau voor Sinterklaas, Kerst of andere feestelijke gelegenheid? Al eens aan kunst gedacht?

De keuze van een geschikt kunstwerk kunt u in de meeste gevallen het beste aan de ontvanger van het cadeau over laten. Kunstuitleen HA-15 Harlingen levert cadeaubonnen op maat.

De kunstbon geeft recht op een vooraf door u betaald aantal maanden kunst vanaf   € 5,50 per maand met een minimum van drie maanden en is te besteden bij Kunstuitleen HA-15 Harlingen, waar wij keuze bieden uit vele fraaie kunstwerken.

De bon gaat in op het moment dat de ontvanger deze bij ons inlevert.

Heeft u interesse in een kunstbon, neemt u dan even contact met ons op via  info@kunstuitleenharlingen.nl of 06 289 52 086 dan maken wij het graag voor u in orde!

Óf kom aan op een zaterdag (van 10.00-15.00 uur) in onze expositieruimte op de 1e verdieping van de bibliotheek aan de Voorstraat 52 te Harlingen en neem de kunstbon direct mee.

 

Kunstuitleen HA-15 Harlingen viert haar 2e jaar

met een expositie van nieuw werk van de bij de Kunstuitleen aangesloten kunstenaars. Passend bij haar verjaardag is gekozen voor het thema ‘Tweeluik’.

De kunstenaars werd gevraagd hiervoor twee werken aan te leveren die elkaar versterken; die, op welke manier dan ook, samen één geheel vormen. Die versterking kan liggen in de techniek, de kleur, het onderwerp, het formaat of zelfs in een tegenstelling.

De verrassende uitwerking van het thema kunt u bekijken in de ruimte van de Kunstuitleen op de 1e verdieping van de bibliotheek in Harlingen aan de Voorstraat.

Laat u inspireren tot een make-over van uw huiskamer of kantoor voor de komende wintermaanden. Het binnenzitten wordt dan een stuk aangenamer. U vindt vast iets van uw gading, zowel in de bibliotheek als op onze website.