Kunstuitleen HA-15 Harlingen

Al vanaf € 5,50 per maand heeft u een kunstwerk in huis.

Kunstwerk van de Maand oktober 2018.

Tieneke van Montfort kiest ‘Cats’ van Jimmy Mol als Kunstwerk van de Maand oktober 2018.

Tieneke over haar keuze:

“Dit beeld van een katachtig dier is een kruising tussen een knuffel, een alien en een poes. Het is gemaakt van zacht materiaal en vraagt erom om aangeraakt te worden. De ogen kijken je aan of langs je heen. Het is maar net hoe je dat zelf voelt. Het werk doet mij glimlachen.”

Jimmy Mol is als kunstenaar meer een beeldmaker. Hij is een kunstenaar met een lang verleden en een uitbundig levensverhaal. Niet verwonderlijk voor een man met zijn levenservaring en levenswandel. Hij leerde het vak van pruikenmaker op zijn 17e, zette een school op voor grimeurs en pruikenmakers in de jaren ’70 en leefde vervolgens lange tijd in Frankrijk, tot hij zich vijf jaar geleden in Harlingen vestigde.

Hij maakt tegenwoordig van allerlei materialen de meest vreemde dieren, zoals levensgrote insecten. Zijn werkwijze is speels en hij werkt met wat hij zoal voor handen krijgt of vindt. Hij werkt nooit volgens een vast recept, maar vanuit een levendige geest, die geen grenzen wil kennen.

Daarbij is Jimmy ook maatschappelijk betrokken en zet zich in tegen leegstand van winkelpanden. Zo was hij een van de deelnemers van Blok6, de groep kunstenaars in het voormalig Blokkerpand.

Jimmy is zeker iemand die de drempel naar kunst verlaagt, zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Zijn werk trekt jong en oud. Recentelijk werd een van zijn werken door een Duitse museumdirecteur aangekocht voor zijn privé collectie.

Heeft u belangstelling voor het werk van Jimmy? Zijn werk en dat van de andere deelnemende kunstenaars is te bewonderen en te lenen bij Kunstuitleen HA-15 Harlingen. De expositie van de Kunstuitleen HA-15 vindt u tijdens openingstijden in gebouw Nieuw Zuid aan de Prinses Irenestraat 2 in Harlingen. Alle werken en kunstenaars vindt u via www.kunstuitleenharlingen.nl.