Kunstuitleen HA-15 Harlingen

Al vanaf € 5,50 per maand heeft u een kunstwerk in huis.

Kunstwerk van de maand februari 2019

Liz Bruin kiest als Kunstwerk van de Maand februari 2019 het schilderij “De Roeier” van Astrid van Straaten. Het is een schilderij in acryl op linnen.

Liz over haar keus:

Het is een krachtig schilderij. Penseelstreken creëren een roerige zee. Je voelt de deining,  de wind. De roeier neemt je mee, waarheen. Het lijkt oneindig. Nog even , heel even en dan is wat overblijft een stipje aan de horizon. Graag wil ik dit schilderij delen omdat het mij “roert”.

Als extra een gedicht van Carla Gonggrijp, dat heel mooi verwijst naar “De Roeier”:

Voorgoed uit het zicht van de haven maar blijvend verankerd in het beeld van oneindigheid

 

Astrid van Straaten is geboren in Hilversum maar woont inmiddels al meer dan 20 jaar met haar partner aan de Rommelhaven in Harlingen. Ze is actief als beeldend kunstenaar, waarbij ze werk maakt met meerdere soorten techniek. Ze schildert het liefst. Haar onderwerpen zijn natuur, bloemen en dansparen. Ook maakt zij linosneden. Astrid is tevens bekend van de tekenlessen die zij geeft aan kinderen.

Ze had diverse exposities in Frankrijk, Amsterdam en Enkhuizen. Ze maakte onder meer een wandschildering in Seniorencentrum Harlinga. In 2016 nog exposeerde zij in Het Hannemahuis.

Heeft u belangstelling voor het werk van Astrid? Haar werk en dat van de andere deelnemende kunstenaars is voor een kleine maandvergoeding te lenen bij Kunstuitleen HA-15 Harlingen. Neem eens een kijkje bij de exposities van de Kunstuitleen. Die vindt u in de etalage van Voorstraat 65, waar ook het kunstwerk van de maand te bewonderen is, of tijdens openingstijden in gebouw Nieuw Zuid aan de Prinses Irenestraat 2 in Harlingen. Daarnaast staan alle kunstwerken vermeld op de website www.kunstuitleenharlingen.nl, met de informatie over het lenen van kunstwerken.