Kunstuitleen HA-15 Harlingen

Al vanaf € 5,50 per maand heeft u een kunstwerk in huis.

Kunstuitleen HA-15

Welkom op de website van Stichting Kunstuitleen HA-15 Harlingen

Kunstuitleen HA-15 is nieuw! Wij zijn een particulier initiatief zonder winstoogmerk van kunstenaars uit Harlingen en omstreken. Bij Kunstuitleen HA-15 kunnen particulieren, instellingen en bedrijven kunstwerken lenen of kopen. Behalve online, zijn we fysiek gevestigd in Gebouw Nieuw Zuid aan de Prinses Irenestraat 2 waar een klein deel van de collectie te zien is. Het daar getoonde kunstaanbod wordt regelmatig gewisseld. De startcollectie is meteen al verrassend kleurrijk en afwisselend. Er zijn schilderijen, aquarellen, objecten, keramiek, foto’s, illustraties en objecten. Direct kunstwerken bekijken en/of reserveren? Bekijk dan de online catalogus en laat u inspireren!

Kunst geeft meer

Kunst inspireert en geeft kleur aan onze woon- en werkomgeving. Bij HA-15 kunt u als particulier heel voordelig een of twee kunstwerken tegelijkertijd lenen. Bedrijven en instellingen kunnen meer dan twee kunstwerken tegelijk lenen.

U kunt natuurlijk aan een geleend kunstwerk zo gehecht raken dat u het zou willen kopen. Daarom is er een mogelijkheid om tijdens het lenen een spaartegoed op te bouwen voor de aankoop van een kunstwerk. Dat is het mooie van kunstuitleen: door eerst kunstwerken te lenen kunt u beter bepalen welk werk het beste bij u thuis, op uw kantoor of werkplek past!

Lenen, sparen en kopen?

HA-15 kent leentarieven met en zonder spaarbedrag. Kiest u een tarief inclusief sparen, dan wordt zo’n 50% van de betaalde leenvergoeding als spaartegoed op uw naam gereserveerd. Met dit opgebouwde spaartegoed kunt u te zijner tijd bij HA-15 een kunstwerk aanschaffen. Als u een kunstwerk uit de collectie wilt kopen, kunt u contact opnemen via info@kunstuitleenharlingen.nl of via 06 23982916 Ingrid de Mari

Tarieventabel Stichting Kunstuitleen HA-15 Harlingen

PARTICULIEREN

Prijs van het kunstwerk Lenen zonder sparen, per maand Lenen inclusief sparen, per maand
€ 100 t/m 500 € 5,50 € 10  (waarvan € 5 spaartegoed)
Vanaf € 500 1,2% van de koopprijs 2% van de koopprijs (waarvan 1% spaartegoed)

BEDRIJVEN

Prijs van het kunstwerk Leenbedrag per maand
€ 100 t/m 500 € 5,50 excl. 21% BTW
Vanaf € 500 1,2% van de verkoopprijs excl.21% BTW

Kunstwerken tot € 100,- worden niet uitgeleend. Ze kunnen wel worden gekocht, desgewenst met gebruikmaking van het spaartegoed.

Inschrijven als lener bij Kunstuitleen HA-15 geschiedt door ondertekening van de leenovereenkomst en de machtiging voor automatische incasso van het maandelijkse leenbedrag. Bij de inschrijving dient een geldig legitimatiebewijs getoond te worden.

De lener is aansprakelijk voor het geleende werk zoals omschreven in de Leenvoorwaarden.

Klik hier voor online catalogus

Inschrijven

Inschrijven als lener bij Kunstuitleen HA-15 geschiedt door ondertekening van de leenovereenkomst en de machtiging voor automatische incasso van het maandelijkse leenbedrag. Bij de inschrijving dient een geldig legitimatiebewijs getoond te worden. De lener is aansprakelijk voor het geleende werk zoals omschreven in de Leenvoorwaarden.

Klik hier voor online catalogus