Kunstuitleen HA-15 Harlingen

Al vanaf € 5,50 per maand heeft u een kunstwerk in huis.

Sjouke Altena

(1946, Boornbergum)Tekent en schildert sinds zijn middelbare school van 1958 tot 1963 in Drachten. Zijn grote inspirator is zijn tekenleraar op de middelbare school, Pier Feddema (1912 tot 1983), Fries schrijver en schilder en lid van de Friese schildersgroep “Yn e line”.

Na studie in Amsterdam en een loopbaan waarbij hij op verschillende plaatsen in Nederland woonde, vestigde hij zich in 2007 in Harlingen. Hier heeft hij zijn schilderactiviteiten verder ontwikkeld. Hij ging onder meer in de leer bij de Harlinger kunstschilder Peter van der Ploeg.

Daarnaast was hij één van de leden van de werkgroep die de Kunstuitleen HA-15 Harlingen tot stand heeft gebracht.

Hij maakt origineel werk, schildert in een eigen figuratief- impressionistische stijl. “Schilderen doe je met het hoofd” is voor hem een voornaam uitgangspunt. Denkwerk, creativiteit en intuïtie spelen een voorname rol in bijvoorbeeld onderwerpkeuze, compositie en kleurgebruik. Kennis is van belang bij het gebruik van materialen. Maar bij het realiseren van het ontwerp gaat het vooral om het toepassen van technieken en vaardigheden.Onderwerpen die Sjouke schildert zijn vooral Landschappen, Koeien, schepen, katten en portretten.

De omgeving is een belangrijke bron van inspiratie. Het landschap in en rond Harlingen met havengezichten, weilanden, waddenkust biedt heel interessante mogelijkheden.

Zie voor nadere informatie ook www.facebook.com/sjouke.altena