Kunstuitleen HA-15 Harlingen

Al vanaf € 5,50 per maand heeft u een kunstwerk in huis.

Marja Driessens-Diessel

Marja Driessens-Diessel (1958) raakte in 1992 geïnteresseerd in fotografie. Na een technische cursus van Jon Voorsluis (Zoetermeer) werd zij in de creatieve cursussen van Theo Janssen (Zoetermeer) gegrepen door de fotografische mogelijkheden van lijnen, vlakken en kleuren.
Via de workshops en bespreekavonden bij Theo Janssen bleek zij een voorkeur te hebben voor moderne architectuur, in het bijzonder bruggen en bouwwerken van de Spaanse architect Santiago Calatrava. Daarnaast kreeg de winterse wereld in Scandinavië een plaats in haar beelden.

Marja ontwikkelde een eigen, veelal herkenbare stijl, hierbij geïnspireerd door fotografen, aangesloten bij Fotowerk Zoetermeer en bij Fotoclub ’59 uit Delft, zoals Petra van der Bijl, Steven Hannema, Peter Willemse, Roel de Oude en Diana Bokje. Met name deze laatste inspireerde tot het gebruik van schimmen en meerdere ‘lagen’ in de foto’s. Ook de overgang naar de digitale fototechniek bracht nieuwe mogelijkheden. Zij heeft inmiddels diverse prijzen voor haar werk gewonnen.

Haar beelden maken ook deel uit van haar grafische ontwerpen en worden regelmatig gecombineerd met gedichten van Muriam Nelissen (‘s Heerenhoek).

In 2005 is Marja verhuisd naar het weidse Friesland en bekleedt hier momenteel een aantal bestuursfuncties bij diverse foto- en kunstverenigingen.

Beelden van Marja hebben op diverse tentoonstellingen in heel Nederland gehangen en zijn jaarlijks te zien tijdens de Kunstmanifestatie Kunst Achter Dijken (mei) en eind juni in het kader van Heamiel in Bolsward.

Haar werk is aangekocht door o.a. talrijke particulieren, de gemeente Borsele, Compagnon en Personal Partners Europe.

Naar de website van Marja Driessens – Diessel