Kunstuitleen HA-15 Harlingen

Al vanaf € 5,50 per maand heeft u een kunstwerk in huis.

Marian van Unen

In Amsterdam geboren aan het eind van de oorlog en al jong altijd aan het tekenen. Toen was er nog niet veel keus aan materialen. Een hb potlood, vaak al een stompje, een aquarel-doosje met een knulligpenseeltje. Een stukje wit papier, alles werd gekoesterd.

Ontdekte ik toen al de kracht van het “weglaten”? Nu loop ik rond in een winkel met kunstschilder-materialen als een kind in een snoepwinkel!Wat een keus en wat een mogelijkheden.

Het meeste geleerd van de lessen tekenen en schilderen in Artis.Daar begonnen met materialen uit de snoepwinkels van de oudste leveranciers aan kunst-studenten in de stad en voorgegaan door vele bekende kunstenaars. Denk aan Jaap Kaas en anderen waarvan beelden in Artis staan.

Schilderen en tekenen naar de natuur. Daar ligt mijn hart. Mensen laten kijken naar mijn verbeelding van de werkelijkheid.

Reizen verbreedt je horizon en het schilderen van landschappen geeft mij grote vreugde.

In de “flow” van het moment bezig zijn met papier en verf. Ik werk impressionistisch, en als het weer het toelaat schilder ik “en plein air”. Essentieel is voor mij het experimenteren met allerlei aanverwante mogelijkheden aan materiaal keuze en technieken; elke keer een eerste keer;  verwondering over wat er ontstaat.