Kunstuitleen HA-15 Harlingen

Al vanaf € 5,50 per maand heeft u een kunstwerk in huis.

Dickey Salverda

De ‘Gezichten’ van het Wad

Toen ik terugkwam naar Friesland en me dichtbij Harlingen ging vestigen her- ontdekte ik de aantrekkingskracht van het Wad.

Wat me blijft boeien is het kleur en lijnenspel tussen lucht en water elke weer anders, elke keer weer verrassend.Daarnaast speelt eb en vloed een belangrijke rol in mijn foto’s omdat deze een andere dimensie toevoegen en vaak prachtige beelden geeft in complete harmonie met de luchten.

De reflectie van het licht gebruik ik als bindend element.Er is een reden waarom deze serie is ontstaan, het heeft te maken met het grote contrast van de  de wereld voor de dijk, veelal voort razende auto’s en de sfeer achter de dijk een uniek wadden-rijk met z’n eigen zeggingskracht waarin alleen de mens wordt gevraagd zich aan te passen.Daarin heb ik geprobeerd iets van  het schouwspel weer te geven in losse beelden die onlosmakelijk zijn verbonden met een groter geheel.

Ik heb veelal vanuit een bepaald punt gefotografeerd omdat ik daarmee wil laten zien hoe veel gezichten het Wad heeft en uiteraard nog veel meer.

Daarnaast hoop ik dat de kijker zich bewust is van een uniek natuurgebied wat steeds meer aandacht nodig heeft omdat wij de natuur vergeten. Wij razen voort aan de andere kant van de dijk.

Wellicht is het de moeite waard om even uit te stappen en de dijk over te steken en een moment stil te blijven staan…….

Het Waddengebied is door Unesco tot Werelderfgoed verklaard.

De foto’s zijn overigens gemaakt met een analoge camera.

In overleg kunnen er foto’s los worden besteld op de volgende formaten:
30 x 40 / 30 x 45 cm
40 x 50 / 40 x 60 cm
50 x 60 / 50 x 75 cm
Prijsopgave is afhankelijk van formaat en eventueel ingelijst.