Kunstuitleen HA-15 Harlingen

Al vanaf € 5,50 per maand heeft u een kunstwerk in huis.

Astrid van Straaten

Astrid van Straaten

Geboren in Hilversum (1951) met een potlood in m`n hand. Omdat ik uit een tekenfamilie kom.

Van m`n vader moest ik op mijn 16de naar de kunstacademie Artibus in Utrecht, afdeling illustratie. Om later zijn eenmansbedrijfje te kunnen aanvullen/overnemen als illustrator, wat hij ook was. Nadat ik de opleiding in Arnhem had afgemaakt, ging ik weer in het westen wonen, en begon aan een leven als beeldend kunstenaar. Toen ik in Den Haag woonde, bezocht ik regelmatig de Vrije Academie aldaar.

In Enkhuizen  gaf ik teken/schilderlessen aan kinderen en volwassenen bij stichting Dondersteen Jeugdtheater. Later ,na een bijscholing Didactiek /Pedagogiek ook bij de Blauwe Schuit Hoorn.

Na 2en1/2 jaar in Frankrijk gewerkt en gewoond te hebben, verblijf ik nu al meer dan 20 jaar met m`n partner op de Rommelhaven in Harlingen. Op de 2de verdieping is m`n atelier en beneden in de werkplaats geef ik al 10 jaar teken/schilderles aan kinderen.

`t Liefst schilder ik. Mijn onderwerpen zijn natuur, bloemen en dansparen. Lino snijden heb ik in Enkhuizen veel gedaan. Daar woonde beeldend kunstenaar Jaap Hoffmann. Hij had een  kunst- drukkerij/boekwinkel Cursief. Dat heeft me geïnspireerd tot `t maken van linoleum-snedes.

In 2016 had ik een mooie tentoonstelling in het Hannemahuis Harlingen, daarmee vierde ik mijn 65ste verjaardag. Ik hoop nog heel lang te kunnen schilderen en les te geven aan kinderen.

 

Tentoonstellingen

Begin november 2017 deed ik mee aan de eerste open-atelierroute in Harlingen.

De kunstenaarssocieteit Zilt organiseert mooie groepstentoonstellingen waar ik altijd aan mee doe.

Waaronder tijdens Sail Harlingen in 2014 op het terrein van de Willem Barentsz.

In 2016 in de tuinen van Zorg en Vlijt aan de weg naar Midlum.

In de Vermaning van Pingjum in 2005 en in Het Heerenlogement in 2008 had ik solo-tentoonstellingen.

Meer terug in de tijd exposeerde ik in Frankrijk, Amsterdam, Enkhuizen.