Kunstuitleen HA-15 Harlingen

Al vanaf € 5,50 per maand heeft u een kunstwerk in huis.

Hoe werkt het?

Kunst lenen, hoe werkt dat?

Zoek uw favoriete kunstwerk(en) uit in de online catalogus op de website. Via de online catalogus kunt u de werken bekijken en reserveren. U ontvangt bericht wanneer het kunstwerk voor u klaar staat. Als u online een kunstwerk reserveert, ontvangt u van HA-15 een e-mail met bevestiging en informatie over de overdracht van het werk.
Of breng een bezoekje aan Kunstuitleen HA-15  in gebouw Nieuw Zuid aan de Prinses Irenestraat waar u een klein deel van de collectie kunt bekijken.
De overdracht van de door u gekozen kunstwerken kan op de volgende locaties plaatsvinden:

  1.  bij u thuis.
  2.  of in overleg op een andere locatie.

Bij de overdracht heeft u een geldig legitimatiebewijs nodig. U wordt dan gratis aangemeld als lener . Vervolgens wordt het kunstwerk aan u overgedragen. Samen met u wordt de staat van het kunstwerk gecheckt. Na deze controle ondertekent u de leenovereenkomst en een machtiging voor automatische incasso.
Het geleende kunstwerk kunt u elke maand wisselen. Zo creëert u steeds een nieuwe sfeer in huis en/of op uw kantoor. De maximale leenperiode is zes maanden ( 1 x verlening van zes maanden mogelijk) . Alle werken zijn beschikbaar voor uitleen en aankoop. Aan het einde van de leenperiode kiest u ervoor om het werk om te wisselen of, als u er al aan gehecht bent, te kopen. De verkoopprijzen staan vermeld in de online catalogus.

Tarieventabel Stichting Kunstuitleen HA-15 Harlingen 

PARTICULIEREN

Prijs van het kunstwerk Lenen zonder sparen,per maand Lenen inclusief sparen per maand
€ 100,- t/m 500,- € 5,50 € 10,- (waarvan  € 5,-spaartegoed)
Vanaf € 500,- 1,2% van de koopprijs 2% van de koopprijs
(waarvan 1% spaartegoed)

BEDRIJVEN

Prijs van het kunstwerk Leenbedrag per maand
€ 100,- t/m 500,- € 5,50 excl. 21% BTW
Vanaf € 500,- 1,2% van de verkoopprijs excl.21% BTW

Kunstwerken tot € 100,- worden niet uitgeleend. Ze kunnen wel worden gekocht, desgewenst met gebruikmaking van het spaartegoed.

Inschrijven als lener bij Kunstuitleen HA-15 geschiedt door ondertekening van de leenovereenkomst en de machtiging voor automatische  incasso van het maandelijkse leenbedrag. Bij de inschrijving dient aanmelding een geldig legitimatiebewijs getoond te worden.

De lener is aansprakelijk voor het geleende werk zoals omschreven in de Leenvoorwaarden.

Transport- & ophangtips

  1. Elk kunstwerk – al dan niet ingelijst – moet voor het transport zijn voorzien van de nodige bescherming (let vooral op de hoeken!). HA-15 verschaft geschikt beschermingsmateriaal. U gebruikt dit materiaal opnieuw als u het werk terug brengt.
  2. Laat u goed informeren over de wijze waarop het werk moet worden opgehangen.
  3. Gebruikt u een ophangsysteem, zorg dan voor een degelijk systeem.
  4. Behandel de kunstwerken met zorg! Dit houdt onder andere in dat u de kunstwerken niet plaatst nabij een warmtebron, in een vochtige omgeving, en/of in direct zonlicht.